Huisje in de natuur Terschelling

Een huisje in de natuur Terschelling huren?

Terschelling is het Waddeneiland waar je nog rust en ruimte kunt vinden. Als je een natuurhuisje in Nederland wilt boeken en je houdt van een ongerepte natuur, wandelen, fietsen en een unieke flora en fauna dan is Terschelling jouw favoriete eiland. Je kunt bij ons een huisje in de natuur van Terschelling voor 2, 4, 6 of 8 personen huren, maar er zijn ook grote vakantiehuizen Terschelling te huur. Een huisje in de natuur Terschelling huren is een goede keuze voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Hier vind je huisjes in de duinen van Terschelling.

Heerlijke huisjes in de natuur banner

Op de Waddeneilanden vind je de mooiste huisjes in de natuur

Nederland kent vijf Waddeneilanden. Op deze website beschrijven we de twee populairste en meest toeristische eilanden van Nederland, namelijk Terschelling en Vlieland. In dit artikel bespreken we Terschelling en de mogelijkheden die zij biedt om hiernaartoe te gaan. Terschelling is ook een ideale vakantiebestemming voor een weekendje met de hond. Een huisje in de natuur huren, voelt hier als thuiskomen.

Europarcs in de natuur banner

Waarom een huisje in de natuur Terschelling huren?

Terschelling behoort sinds 1942 bij de provincie Friesland en heeft iets minder dan vijfduizend inwoners. Maar in de zomermaanden komen er tienduizenden mensen naar Terschelling om hier vakantie te vieren. Het eiland is vergeleken met de andere Waddeneilanden namelijk behoorlijk groot. En het eiland is misschien wel het meest bekend van het jaarlijkse theaterfestival Oerol, dat ieder jaar begin juni plaatsvindt. Dan wordt het eiland omgetoverd tot een waar theaterparadijs met allerlei voorstellingen en muziek.

Terschelling duinen in de mist

Waarom zou ik naar Terschelling op vakantie gaan?

Een vakantie Terschelling biedt veel mogelijkheden. Je kunt bij ons een huisje aan de kust Terschelling huren maar er zijn ook vakantiehuisjes Terschelling te huur die vlak bij een beschermd natuurgebied liggen. Ideaal als je tot rust wilt komen.
Bent u aan het overwegen om een keer op vakantie te gaan in eigen land en hebt u niet echt zin om een stedentrip te doen? Dan is Terschelling een heel goede optie. De reis naar het eiland is wel een behoorlijke tocht (voor Nederlandse begrippen). Er is een langzame boot die er twee uur over doet en een snelboot die u in drie kwartier naar het eiland brengt. En als u op het eiland aankomt, dan ervaart u meteen de frisse en schone lucht van de prachtige zee.

De natuur op Terschelling is gevarieerd

Terschelling heeft allerlei soorten natuur en dat is misschien wel de voornaamste reden om een bezoek aan Terschelling te brengen. Er zijn kilometers aan strand, er zijn duinen, er zijn grote weilanden, er is een fantastische dijk aan de andere kant van het eiland waarover je kilometerslang een geweldige fietstocht kunt maken, maar er zijn ook bossen. Eigenlijk is iedere soort natuur aanwezig om een wandel – of fietstocht te maken en het te beleven. Zoals al geschreven, Terschelling is ook een gewilde vakantiebestemming voor een weekendje weg met de hond. Hier vind je huisjes in de natuur Waddeneilanden. In deze huisjes met hond zijn huisdieren van harte welkom.

Waddeneilanden lopen strand

Ben je al eens op de Boschplaat geweest?

Aan het eind van het eiland Terschelling bevindt zich de Boschplaat van meer dan tien kilometer lang. Dit is een uitgestrekt natuurgebied waar alleen vogels en andere dieren broeden en waar geen mensen leven. In de winter kunt u hier geweldig doorheen wandelen of zelfs fietsen (weliswaar op niet-geasfalteerde paden). De Boschplaat is wat betreft natuur een van de hoogtepunten op Terschelling en zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Als je een huisje in de natuur Terschelling zoekt, is de omgeving van dit uitgestrekte natuurgebied een aanrader. Ook voor vogelaars en liefhebbers van een unieke flora en fauna.

Terschelling is méér dan een natuurbeleving.

Maar als je niet voor de natuur komt, dan zijn er op Terschelling genoeg andere bezienswaardigheden die het de moeite waard maken om een bezoek te brengen aan dit eiland. Wat dacht u van de allereerste zeevaartschool die hier in 1875 werd opgericht en nog steeds bestaat? U kunt er nu zelfs nog naar binnen en zien hoe het vroeger in de zeevaartschool aan toeging. In dezelfde categorie is het Wrakkenmuseum op Terschelling een van de meest populaire musea op dit eiland. In het dorpje Formerum Zuid kunt u de meest bewonderenswaardige wrakken zien die de afgelopen jaren door de eigenaren en door andere vinders is gevonden. U kijkt uw ogen uit en u zult verbaasd zijn over de wrakken.

bunkerroute Terschelling

Waar kan ik verblijven op Terschelling?

Het voordeel van Terschelling is dat er veel vakantiehuisjes zijn die u voor een bepaalde periode kunt boeken. Bijvoorbeeld een midweek, een week of zelfs langer. Op de website op-terschelling.nl zijn al deze huisjes verzameld en kunt u meteen zien op welke data er nog huisjes vrij zijn en kunt u ook in direct contact komen met de particuliere eigenaren. Wilt u meer voor luxe gaan, dan kunt u uiteraard ook een hotel boeken. Er is onder andere een mooi hotel bij West Aan Zee, waar zelfs een zwembad in zit, voor de liefhebber van zwemmen.

Huisjes in de natuur Terschelling, vooral voor rustzoekers

Nu vraagt u zich misschien af wat er anders is aan het verblijven op een eiland dan op het vasteland. Het natuurgevoel is sterk aanwezig op Terschelling. En daarnaast is het er erg rustig wat betreft culturele evenementen (los van Oerol uiteraard). Zo is er een zwembad, een tennisbaan en een kleine bioscoop, waar slechts een aantal films per week draaien, maar verder is er helemaal niets. Er is geen theater, geen grote bioscoop en daardoor gaat u zich toch snel tijdens het verblijf focussen op de prachtige natuur van Terschelling. En daar draait het misschien ook wel om. Dus boek vandaag nog uw tickets en uw verblijf voor Terschelling en maak er een onvergetelijke vakantie van. Een vakantie die u niet snel zult vergeten.

Landal Kaap West 4CP - Nederland - Terschelling - 4 personen img

Vakantie in eigen land

Bent u op zoek naar een andere goede bestemming voor een vakantie en het liefst dit keer een vakantie in eigen land? Dan bent u op deze website aan het juiste adres. Bekijk ook eens de andere artikelen die we binnenkort gaan plaatsen over bijvoorbeeld Vlieland en de andere Waddeneilanden. Een vakantie in eigen land is natuurlijk een geweldige gelegenheid om eens uw eigen land op een ander manier te ervaren. En daar is dus uiteraard deze website vol met huisjes midden in de natuur helemaal perfect voor. De natuur Terschelling moet je een keer tijdens een vakantie Nederland ervaren hebben.

Center Parcs in de natuur banner